A népi gyógyászatban régóta használatos, Magyarországon őshonos növény komplex összetevőinek köszönhetően nagyon sokoldalú gyógynövény. Sok népies névváltozata van, például: bubulya, nemes pipitér, szüzekanyja, szentistvánfű, katóka, pipiske, orvosi székfű, teafű, orvosfű, szentivánpipitér.

Az alföldi kamilla 2015 óta hungarikumnak is minősül. A termesztett, vagy máshol növő kamillákhoz képest az alföldi szikes talaj kamillavirágai sokkal magasabb hatóanyagtartalommal rendelkeznek. Magyarországon az Alföldön található jelentős termőállománya ennek a jótékony hatású gyógynövénynek.

De pontosan milyen panaszokra jelenthet megoldást a kamilla?

A népi gyógyászatban alkalmazott megfigyeléseket a modern orvostudomány is alátámasztotta, gyógyhatása a legtöbb esetben igazolt. Fertőtlenítő hatása már önmagában is elég ok lehetne a felhasználására, de ez a baktériumölő hatás más gyógyító tulajdonságokkal is kiegészül. A kamilla ugyanis gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatással is rendelkezik. Éppen ezek miatt a hatások miatt ízületi fájdalomra, gyulladásra is ajánlott fogyasztani. Főként tea formájában, napi háromszor.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük